Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szebb Jövőért Polgárőrség Nyíradonyi Egyesülete

Nemzeti érzelmű polgárőr egyesület


CSATLAKOZZ!

 

Békéscsaba, Köröstarcsa, Zagyvarékas, Mezőtúr, Dévaványa, Medgyesegyháza, Orosháza, Sarkad és Sarkadkeresztúr után 2010.10.-tól immár Hajdúhadházon is megkezdte áldásos tevékenységét a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület. A szervezet célja a bűnalkalmak korlátozásával a bűncselekmények elkövetésének megelőzése és a különböző tulajdonformák védelme érdekében önkéntes tevékenységet kifejtő állampolgárok (lakosok) összefogása, rendszeres működésük szervezeti összehangolása, valamint a vagyonvédelem javítása.

Az egyesület legfontosabb feladatai a következők: Lakossági járőrözéseket szervez a bűnügyileg fertőzött területek, veszélyeztetett lakossági csoportok, ingó- és ingatlan vagyontárgyak védelmére. A tetten ért bűnelkövetőt haladéktalanul átadja a legközelebbi rendőrnek vagy rendőri szervnek. A rendőri szerv felkérésére közreműködik a lakosság körében alapvetően a rendőrség által végzett bűnmegelőzési jellegű oktató, felvilágosító és propagandamunkában.

p2.jpg

Kapcsolatot tart és bővít a lakossággal, valamint a bűnmegelőzési szervekkel. Működési területén a bűnelkövetéseket elősegítő körülményekről tájékoztatja az intézkedésre jogosult szervet. A bűnmegelőzésre alkalmat adó körülményeket jelzi az önkormányzat, illetve bűnüldöző szervek irányába.

Az Egyesület részt vesz a katasztrófavédelmi feladatok ellátásában, együttműködik a rendőrséggel és más polgárvédelmi szervekkel.

Az Egyesületnek tagja lehet minden személy és 18. életévét betöltött büntetlen előéletű, cselekvőképes természetes személy, akik csatlakozni kívánnak az Egyesülethez az alapszabály elfogadásával.

Érdeklődni lehet:


Tóth Zoltán

06-30/971-98-23

 

 

 

Polgárőrséget!

 

 

2011 áprilisának közepén Hajdúhadházon jelent meg  a Polgárőrség, amelynek előzménye egy januári esemény, amikor 3 cigány fiatal betört egy 81 éves néni házába, őt és fiát súlyosan bántalmazták, a néni pedig 3 hónap kóma után április 5-én belehalt sérüléseibe.

A hadházi helyzetre felfigyelt ismételten a „hiéna-média”, cigánygyilkosokat, masírozásokat, félelemkeltést kiáltva. A Belügyminisztérium közleménye szerint a Polgárőrök jelenléte nemkívánatos a településen, mivel a Rendőrség kellő létszámmal van jelen a közbiztonság fenntartásához… És hol volt az a több száz rendőr, mikor a nénit megkínozták?

 

Igazoltatások sora, előállítások, bírósági felmentés és egyéb visszaélések után az Egyesület továbbra is jelen van a településen. A helyi lakosok összefogását jelzi az, hogy a Polgárőrség aláírásgyűjtést kezdett, 1 óra alatt több mint 2000 lakos írta alá az íveket, amivel igenis megmutatták ország-világnak, hogy a Polgárőrségre szükség van.

 

Ők két hét alatt rendet tettek!

 

Kérjük a Nyíradonyi lakosságot, támogassanak minket az Önök biztonsága érdekében, és ne hagyjuk, hogy a bűnözőknek több joga legyen, mint Nekünk, rendes, törvénytisztelő, dolgozó embereknek!

 

Tóth Zoltán

 

Magyarország 2011. A Fideszes kétharmad „gőzerővel” törvénykezik, bebetonozza magát és embereit a kulcsfontosságú pozíciókba, az Unió soros elnökeként brüsszeli diplomatákat etetnek-itatnak közpénzen! Eközben a magyar emberek biztonságérzete és a Rendőrségbe vetett hite folyamatos, radikális csökkenésen megy keresztül.

Egy évvel ezelőtt, emlékezzenek vissza, Orbán Viktor és Pintér két hét alatt rendet teszünk” Sándor megálmodtak egy élhető, bűnözéstől mentes országot. Mindezidáig sokszor két hét eltelt, a bűnözési ráták emelkednek, az embereknek elegük van a kormány tehetetlenségéből, és próbálják saját kézbe venni a sorsukat.

Ennek az önszerveződésnek állt az élére a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, amely a gyöngyöspatai megjelenése óta országos, valamint nemzetközi figyelmet irányított kicsi hazánkra. Az Egyesület célja a közbiztonság javítása, amelyet a Rendőrséggel, az önkormányzattal együttműködve végez.

2011 februárjában Nyíradonyban is megalakult a Polgárőr Egyesület, melynek parancsnokává Rácz Istvánt választotta a tagság.

Első járőrszolgálatunk mégsem helyi szinten valósult meg, ugyanis Gyöngyöspatára hívott minket az igazságérzet és a kötelességtudat. Az ottani helyzet nagy felhajtást kapott a média révén, és (mint az esetek nagy többségében) bolhából csináltak elefántot. A gyöngyöspatai lakosság megelégelte a cigányok ámokfutását, és azt, hogy rettegésben telnek a napjaik, megkérték a Polgárőrséget, nagy számban jelenjenek meg községükben Az ottani állapotok előzményét a következő szomorú történet adja: egy idős bácsi önkezével vetett véget életének, mert a cigány lakosok megkeserítették mindennapjait. A bácsi maga mögött hagyta a nehezen összekuporgatott vagyonát, családját, szeretteit…

 

szebb-jovoert-magyar-onvedelem_modositas2-1-.jpg 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Sümeg

(Hidegkuti János, 2018.07.26 00:12)

Sürgősen keresünk párommal Sümeg Ajkán vagy a környéki falvakban kiadó, kisebb bútorozott.Különáló albérletet hosszú távra reális áron. 0670/367-03-16


Kérem küldjétek tovább ismerösötöknek minél hamarabb talájunk talájunk meg az albérletet
Elöre is köszöntjük Szebb Jövőt Hidegkuti János és Márta Sinka