Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vona Gábor: A mai napig velünk él a kommunizmus

2012.02.25

Szilágyi György, a Jobbik budapesti elnöke felszólalásában elmondta: a kommunizmus áldozataira mentek emlékezni és felavatni az első hivatalos, a Jobbik által állított emlékművet. Pongrátz Gergely személyesen bízta meg őket azzal, hogy vigyék tovább 56 szellemiségét – tette hozzá.

A kommunizmus a XX. század történelmének legsötétebb és legembertelenebb időszakát jelenti. A pokol legmélyebb bugyraiban sem találhatók olyan lények, mint amilyenek a kommunista vezetők személyében az emberiségre szabadultak- jelentette ki a politikus.

1945 után a mi nyakunkba szakadtak a kommunizmus nemzetidegen pokolharcosai. Erre azonban a magyar nép választ adott 1956 őszén, amikor kilátástalan, de mégis felemelő harcot vívott a vörös rémuralom legyőzhetetlenek hitt hadseregével. A forradalom győzött, de a szabadságharc akkor elbukott, ám a nemzeti összetartozás érzését nem tudták elvenni. Ezt 2004. december 5-én tették meg, amikor az országot nemzetre és lakosságra bontották – hangsúlyozta Szilágyi György.

Murányi Levente, a Jobbik alelnöke, az 1956-os szabadságharc hős felszólalásában elmondta, azon a helyen ahol most áll, 56-ban egy szovjet tank állt és tüzelt a forradalmárokra mindaddig, amíg ki nem lőtték a felkelők.

A honatya hangsúlyozta: a XX. század elején jelent meg nálunk a sötét eszme, jól látható jelei voltak, de az akkori vezetők ezt nem hitték el. 1908-ban szabadgondolkodók által alapított Galilei Kört említette, aminek szerinte egyetlen magyar etnikumú tagja nem volt, leszámítva Károlyi Mihályt. Hiába figyelmeztették akkor sokan Tisza Istvánt, hogy itt van a mocskos eszme, nem találtak értő fülekre. Károlyi 1919-ben „összehozta” a köztársaságot, hatalomra segítették Kun Béláékat, akik aztán ütötték vágták a magyar nemzetet, gyilkoltak, akasztottak. Murányi megdöbbentőnek tartja, hogy Horthy Miklóst és a nemzeti hadseregét mind a mai napig fehérterrorral vádolják, holott csak igazságosztók voltak és rendet tettek az országban.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke emlékeztetett arra, hogy a pártja megalakulásakor Pongrátz Gergely, a Corvin köz parancsnoka felszólalásában azt mondta: ”Nektek adom ’56 zászlaját, ti vigyétek tovább.”

                                                   avatas.jpg

A pártelnök kiemelte: nekünk nem kell bemutatni a kommunizmust, hiszen a szüleink, nagyszüleink a saját bőrükön élték meg azt. Miközben Nyugat-Európában a kávéházakban a kommunizmusról elmélkedtek, addig itt Magyarországon akasztottak és körmöket téptek le.

A Jobbik elnöke az MSZP-re utalva azt kérdezte a hallgatóságtól, hogy miként lehet az, "hogy Magyarországon van a kommunizmusnak, egy gyilkos eszmének utódpártja?" Kiemelte: "az elmúlt 20 év hét miniszterelnökéből négy kommunista vezető volt." De ott ülnek még mind a mai napig a régi pártfunkcionáriusok az országgyűlésben és a polgármesteri székekben - tette hozzá.

A kommunizmusnak nemcsak azok az áldozatai, akiket tönkretettek és elüldöztek ebből az országból, hanem az egész magyar társadalom. Az idősebb generáció legszebb éveit lopták el, amit már senki nem adhat vissza.

A kommunisták legnagyobb bűne az, hogy szétzilálták a társadalom értéket teremtő közösségeit. A történelmi egyházaink mind a mai napig sínylik ezt – hangsúlyozta. De tönkretették a legkisebb és legszentebb közösséget, a családot is. Ennek köszönhető a magyarság jelenleg is tartó fogyása. A kommunizmus nem más, mint látszólag a nép nevében a népet pusztítani – tette hozzá.vona.jpg

A beszédek végeztével Ifj. Hegedűs Loránt református lelkész felszentelte az emlékművet. A megjelentek csendben, gyertyák és mécsesek meggyújtásával, illetve néhány szál virággal rótták le kegyeletüket az áldozatok emléke előtt.

 

Forrás: www.barikad.hu